Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) kongreden sonra ilk başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) kongreden sonra ilk başkanlar kurulu toplantısını bugün GMİS toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda  Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, MTA ve Merkez servisleri Şube başkanları ve yöneticileri katıldı. 
Toplantıda konuşan Başkan Yeşil, görevden ayrılan arkadaşlara hizmetleri için teşekkür ederken görevden ayrılan arkadaşlara başarılar diledi. Ayrıca deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yapan madenciler enkaz altından 350 vatandaşımızı kurtardıklarını açıkladı. Başkan Yeşil’in konuşması şu şekilde;”6 şubatta meydana gelen facia ile ilgili hemde yeni başlayan arkadaşlarımızla ilgili toplantı yaptık. Görevden ayrılan arkadaşlarımız oldu ayrılan arkadaşlara teşekkür ediyorum yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. 10 ili kapsayan büyük bit yıkım yaşadık. Hem madencilerimiz hem personelimiz saha da tarih yazdı diyebiliriz bu görünmez kahramanlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oralara gidip oralara durmak oralarda görev yapmak oldukça zor kendi hayatları pahasına gidip mücadele ettiler. Bütün Türkiye’mize baş sağlığı diliyorum görev yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Hepsi kendi annesi kendi babası gibi mücadele ettiler.

TOPLU SÖZLEŞME 

Devam eden süreçte önümüzde toplu sözleşmenize büyük depremle beraber biraz ötelenen toplu sözleşmelerimiz tamamlandı. Önümüzde ki süreçte bir mücadelenin içine gireceğiz. Bizim örgütlenme seferberliğimiz var madenlerde çalışan bütün işçilere ulaşıp sendikaya bağlamak için çabalayacağız. Sendikanın hakları için bir dizi çabalamamız olacağız.

İŞÇİ AÇIKLARIMIZIN GİDERİLMESİ GEREK

Norm kadro ile çalışamıyoruz işçi açıkları sebebiyle iş sağlığı ve güvenliği nedeniyle bu yüzden çok sıkıntı yaşadık. Amasra faciası da işçi yetersizliğinden yaşandı diyebiliriz. Bunların giderilmesi arkadaşlarımızın daha düzgün daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak için uğraşacağız. 

MADENCİLERİMİZ 350 VATANDAŞIMIZI ENKAZ ALTINDAN ÇIKARTTI

Arkadaşlarımız şu an deprem bölgelerinden geri çağırdık hepsi istiharetteler. Arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelindi tekrar talep edilirse arkadaşlarımız gönüllü olarak gitmek istediklerini kendileri de talep ettiler. Hatay bölgemizin merkezinde 120 arkadaşımız saha da görev yapıyor zaten ihtiyaç olursa tekrar gitmek için hazırlar. Bu zamana kadar 350 vatandaşımızı madenci arkadaşlarımız enkazın altından çıkarttılar hemen hemen 4 bin cansız bedeni de enkazın katından çıkarttılar. 

Haber: Batuhan DARAKCI