Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, Deprem bölgesinden gelerek açıklamalarda bulundu.
Başkan Yeşil, arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelindiğini ve işçilerimizin dinlenmek için Zonguldak’a geldiğini belirtti. Ancak Hatay’da devam eden çalışmalarda 120 Maden işçimizin çalıştığını söyledi. Öte yandan işçilerin ücretli şekilde izin verildiğini belirten başkan Yeşil," üretimin arkadaşlarımız dinlendikten sonra perşembe yada cuma günü başlamasını bekliyoruz "dedi.
Başkan Yeşil’in konuşması şu şekilde; Deprem bölgelerine ikinci bir ziyareti gerçekleştirdik yönetim kurulumuzla beraber. Durum gerçekten kötü büyük bir yıkım hemen hemen on ili kapsayan kapsayan büyük bir yıkım tabi biz 3bin 800 kişi arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Türkiye Taşkömürü kurumu‘nun çalışan madencileri ile beraber. Tabi artık arama kurtarma çalışmalarının sonuna geldik. Bununla beraber arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerimiz Kahramanmaraş’ta, Antep’te, Adıyaman’da Bu çalışmaların bitmesi vesilesiyle Tekrar Zonguldak’a dönüş yaptılar. Devamında Hatay’da da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ama sonuna geldiğimiz için arkadaşlarımız dinlenmeleri için hepsi Zonguldak’a dönüş yaptı. Zonguldak‘dan yine 120 kişilik daha dingin bir ekip hatay’da şu an görev yapmakta tabi talep olursa yine bölgeye işçilerimiz gitmekte, gönüllü hepsi bir sıkıntı yok.
İŞÇİLERİMİZE ÜCRETLİ İZİN VERİLDİ, ÜRETİM PERŞEMBE YA DA CUMA BAŞLAYACAK
Arkadaşlarımız belirli bir süre dinlenmeleri için izin verildi. Ücretli çalışıyor, devam ediyor arkadaşlarımız sağ olsunlar özveri ile kendi hayatlarını tehlikeye atarak çalıştılar sizlerinde bildiği gibi kamuoyuda kabullendi Büyük bir özveri ile sahada arama kurtarma çalışmalarına katılıp yüzlerce canımızı yerin altından çıkartıp hepsine nefes oldu. Arkadaşlarımız tamamen Döndüğü zaman işbaşı yaptığı zaman perşembe cuma gibi de yavaş yavaş üretime geçeriz.
MADENCİ ARKADAŞLARIMIZIN NELER YAPABİLECEĞİNİ HERKES GÖRDÜ
Taşkömürü kurumu büyük bir kurum yer altı açıklığı çok fazla olduğu yurt dışından büyük bedeller ödeyerek Türkiye’ye getirdiğimiz kömürlerin bizim imkanlarımız doğrultusunda ve yerli ve milli kaynaklarımız çıkartılmadığı konusunda daha önce bunu bir çok kez paylaştık. Ama şurada görünen o ki yani madenci arkadaşlarımızın özellikle son depremde Gösterdikleri özveri ve performans olmazsa olmaz madencilik sektöründe Türkiye Taşkömürü Kurumundaki arkadaşlarımızın sayısının artırması ve önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek depremlerde bu arkadaşlarımızın neler yapabileceğini herkes gördü ve hem bu anlamda hem de biliyorsunuz ülkemizi sanayisine katacağımız kömürün daha da artırılması konusunda da zaten bizim taleplerimiz var bu önemli bunu hep beraber bu sıkıntılar geçince bir masa başında oturup konuşacağız.
Haber: Batuhan DARAKCI
Yorumlar