Türkiye'de 2023 yılı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte fitre tutarları belli oldu.

Vatandaşlar bu yıl itibariyle fitre bedellerini araştırırken; vatandaşların da merak ettiği konulara yanıt aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da belirlenecek 2023 yılı fitre tutarları açıklandı.

DİYANET AÇIKLADI

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu tarafından gelen açıklama ve değerlendirmeler sonrasında ise 2023 yılı fitre bedelleri ile ilgili de açıklama geldi. İşte o açıklama, "Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı fitre miktarının 70 TL olarak belirlenmesine, bu meblağın nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebileceğine, belirlenen bu meblağın, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olduğuna, bunun yanında her bir mükellefin, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebileceğine, oy birliği ile karar verildi." denildi.

EN AZ 70 TL ÖDENECEK

Türkiye'de 2023 yılı itibariyle fitre tutarı günlük 70 lira olarak belirlendi.

KİMLER FİTRE VERİR?

Fitre, (Sadaka-i fıtır), borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı mala sahip olan her Müslüman'a vaciptir. Bireyin sadaka-i fıtır ile mükellef olması için öngörülen zenginlik ölçüsü, zekâtta aranan nisaptır.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise vatandaşlar 2023 yılı itibariyle ödemesi gereken en düşük tutarı da belli olmuş oldu.